GĂȘTILE:

Articole în presă

26 Ianuarie 2017

Mesajul Președintelui României transmis lolelor din Agnita

Președintele României, Klaus Werner Iohanniis, a transmis lolelor din Agnita un mesaj oficial cu ocazia ediției aniversare a Paradei Lolelor.
"Strădaniile Asociației "Breasla Lolelor" din Agnita au dus la revitalizarea unui vechi și îndrăgit obicei, "Fuga Lolelor / Urzelnlauf", contribuind la păstrarea unor tradiții străvechi, îndrăgite de comunitate și apreciate atât de localnici, cât și de vizitatori", a scris Klaus Iohannis.
Președintele României a fost întotdeauna alături de lolele din Agnita, atât prin originiile sale etnice, cât și prin faptul că și-a început cariera de profesor în orașul de pe malul Hârtibaciului.
"Vă felicit și vă doresc să marcați cu succes cea de-a 10-a aniversare a "Fugii Lolelor", a transmis Președintele în încheierea mesajului.
În 2007, anul înființării Asociației "Breasla Lolelor", lolele din Agnita au fugit pe străzile Sibiului, în cadrul evenimentelor organizate cu ocazia Capitalei Culturale Europene. Fidelitatea Președintelui, la acea vreme Primar al Sibiului, a fost răsplătită cu o talangă, unul dintre simbolurile lolelor.
10 Ianuarie 2017 - Turnul Sfatului

Peste 300 de lole cuceresc Piața Mare la sfârșitul lunii

Pentru că împlinește zece ani de la înființare, Asociația ”Breasla Lolelor” aduce anul acesta tradiționala Fugă a Lolelor și la Sibiu. Lolelor din Agnita li se vor alătura câteva zeci de lole din Germania, în total în jur de 300 de lole urmând a sosi la Sibiu. Evenimentul va avea loc în data de 28 ianuarie, începând cu ora 11:00. Programul Fugii include atât o demonstrație în centrul istoric al Sibiului cât și câteva ateliere tematice în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Citeste mai departe >>>

 

Fuga Lolelor 2016
Fuga Lolelor 2015

Asociatia
Breasla Lolelor

str. Horea, nr.8
Agnita, jud. Sibiu
Romania

breaslalolelor@gmail.com

0040 766 798 618